Els dinosaures

Els dinosaures són uns grans rèptils que van habitar la Terra fa 230 milions d’anys, però nosaltres només fa 150 anys que sabem que van existir, a partir d’uns fòssils que un grup de paleontòlegs va descobrir a Anglaterra.

Fa 66 milions d’anys, els volcans van entrar en erupció i a la Terra va caure una pluja de meteorits enormes. Les cendres van enfosquir l’atmosfera i la majoria de plantes i animals van morir.  Sota terra, els ossos es converteixen a poc a poc en aquests fòssils.

Des d’aquest moment aquests animals prehistòrics han fascinat a grans i petits, que han somiat en com seria un món en què els dinosaures no s’haguessin extingit i han provat d’inventar la manera de tornar-los a la vida.

Els científics treballen per descobrir com eren els dinosaures, quantes espècies existien (de moment han identificat unes set-centes!) i com era la terra quan ells vivien, i ho fan en equips de paleontòlegs, arqueòlegs, tècnics de laboratori… cadascú posa els seus coneixements: reconstrueixen els esquelets i els exposen als museus. Gràcies a ells podem saber quin aspecte tenien els dinosaures i com vivien, i fins i tot imaginar històries que vivien aquests grans animals (i fer-ne un conte amb les millors aventures!)

Us hem preparat per aquest trimestre en què els dinosaures seran els Reis de la Casa un parell de conta contes que tenen aquests animals prehistòrics com a protagonistes.

A l’Octubre, l’arqueòleg Bernat vindrà a la llibreria per explicar-nos el conte del “Gegantosaure” (d’edicions del Pirata), la història de quatre petits dinosaures que surten d’excursió amb molt de compte per no trobar-se amb el terrible Gegantosaure, però n’hi ha un d’ells que creu que seria divertit enganyar una mica a la resta…

I al Novembre, els amics de l’editorial Joventut vindran a explicar-nos contes! Entre ells la història del Tiranosaure Reg, un dinosaure que acaba de sortir de l’ou decidit a explorar el món, però de moment és tant petit que sembla una sargantana… fins que obre la boca per rugir!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s