Acantilado, hoste del mes d’octubre

Presentar l’editorial Acantilado és difícil, potser perquè no li cal presentació.

El seu logo ja és una declaració d’intencions, un salt al buit, una manera d’entendre l’edició i la cultura. Un catàleg per compartir trajectòria i inquietuds amb els lectors, i una invitació a la conversa.

Jaume Vallcorba deia que els llibres el van acompanyar, el van configurar i el van afinar durant tota la seva vida. Que en ells es podia retrobar si els rellegia, inclús tenir un diàleg amb si mateix, amb les notes que hi havia deixat anteriorment.

Creia que una lectura pot canviar de manera important a un lector, a més d’agradar i estimular-lo, i que aquesta era la seva responsabilitat com a editor.

Rescatava llibres i els hi donava un marc, i arrodonia els textos d’acord amb la voluntat del seu autor.

Sandra Ollo va entrar a l’editorial quan aquesta complia 10 anys, i el 2014 en va assumir la direcció. Des de llavors edita convidant al lector a la conversa, al diàleg entre editor-llibre-lector.

Escull els llibres no tant pel que l’autor diu si no més per al com ho diu, i es planteja totes les vegades si aquell text pot ser un llibre que hagi d’estar al mercat.

Demana qualitat literària sense respondre a modes, no està gaire al cas del què fan els altres i continua construint un catàleg entès com a espai de reflexió on els llibres de diferents èpoques i gèneres vagin configurant un univers cada cop més enriquidor.

Les pautes les marquen la selecció de títols, l’edició de textos, les traduccions i l’elaboració material i formal dels llibres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s