El Petit Pelut: Rei de la Casa de juny!

Encara no coneixeu el nostre rei de la casa d’aquest mes? És petit, amb molt pèl negre y un nas vermell, rodó i molt gran enmig de la cara… Doncs sí! És el Petit Pelut!

El Petit Pelut és el protagonista d’una col·lecció d’onze còmics -que en català i castellà està publicant l’editorial Base– creada pels autors belgues Céline Fraipont i Pierre Baily en què s’expliquen les aventures d’aquest personatge. Cada dia el Petit Pelut es lleva per anar a l’escola, però en aquest camí es troba un grapat d’aventures inimaginables. Gràcies al seu optimisme i la seva valentia, el nostre pelut protagonista supera tots els obstacles i torna a casa sa i estalvi al costat dels seus pares.

Els còmics són sense paraules, perquè els primers lectors puguin començar a agafar l’hàbit de la lectura encara que no coneguin, de moment, les lletres. Usant la seva imaginació i interpretant el que veuen a les vinyetes, gaudiran i riuran de les aventures del Petit Pelut i començaran a acostumar-se a tenir un llibre entre les mans.

Les aventures d’en Petit Pelut tracten els temes universals, com la justícia, l’amor, l’amistat o la valentia, i ho fan amb els personatges i els escenaris de les aventures clàssiques: un bosc ple d’ombres inquietants, un castell misteriós, un vaixell pirata o el fons del mar (on viuen les sirenes i hi podem trobar tresors amagats).

Un pensament sobre “El Petit Pelut: Rei de la Casa de juny!

  1. Amb tota la bona intenció, voldria fer-vos notar que aquestes il·lustracions són racistes. Fixeu-vos que hi ha personatges de raça blanca dibuixats de manera relativament realista, mentre que El Pelut té trets racials exagerats que s’han fet servir per menysprear els negres. Em va sorprendre molt trobar-me aquests dibuixos.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s