Edicions del Periscopi: juny del 2017

Periscopi neix el 2012, amb l’editor Aniol Rafel al capdavant, amb la intenció d’editar noves veus narratives en llengua catalana, apostant tant per autors catalans com per traduccions d’altres llengües, i tenint com a objectiu principal incorporar a la cultura catalana noms que aportin atreviment, modernitat i novetat. Des del màxim respecte a l’ofici d’editar, a Periscopi es creu fermament en el valor del llibre com a eina que ajuda a transformar i millorar la societat, i també com a objecte de valor que requereix un tracte curós durant tot el procés d’edició, des del’ arribada del manuscrit fins que el llibre arriba a les mans del lector.

Periscopi té un catàleg coherent i acurat, amb tres col·leccions ben definides: Antípoda, Escafandre i Astrolabi. La primera d’elles està integrada per autors de fora, on hi podem destacar escriptors de la talla de Foster-Wallace, Mia Couto, David Vann o Wajdi Mouawad. A Escafandre hi trobem autors brillants d’aquí com Joan Benesiu o Marta Orriols per citar-ne alguns, mentre que a Astrolabi dóna cabuda a l’assaig de noms com Manual Baixauli o Roger Vinton.

Es produeix un abans i un després per l’editorial el 2014, quan “Ànima” de Mouawad va rebre el Premi Llibreter i també un any després quan també el rebria Joan Benesiu per Gegants de gel, que posteriorment també se li atorgaria el Premi Crexells.

 

A Periscopi també hi ha espai per l’assaig … i del bo! Fins ara han editat quatre llibres brillants de temàtica variada, com per exemple les reflexions de Foster-Wallace que recull el magnífic llibret de “L’aigua és això” o el recent llibre de Roger Vinton, aclamat per crítica i públic “La gran teranyina”, on l’autor  posa al descobert els orígens i els moviments d’alguns dels lobbys empresarials i familiars amb més poder del nostre país.

 

El dijous dia 8 a les 19h celebrarem l’acte de benvinguda de Periscopi com a hoste, on ens acompanyarà l’editor i bon amic Aniol Rafel, i podrem passar una bona estona parlant del seu catàleg i de la filosofia de treball que apliquen a l’editorial catalana. Estigueu atents a la nostra agenda del mes de juny per consultar els altres actes que programarem conjuntament amb Periscopi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s