Idees per regalar aquest sant Jordi: assaig

L’art de la ficció de James Salter (L’Altra)

Aquest llibre parteix de tres conferències universitàries que va donar l’escriptor nord-americà poc abans de morir. Salter reflexiona sobre l’ofici d’escriure, sobre el procés de creació d’una obra literària i sobre tots aquells factors que hi intervenen i la determinen.

Mujer en punto cero de Nawal El Saadawi (Capitán Swing i Angle)

Nascuda a Egipte el 1931 i metgessa de formació, El Saadawi va ser una de les primeres veus a criticar obertament el sistema patriarcal i en abordar temes com l’ablació, l’avortament, la sexualitat, els abusos sexuals a menors i l’opressió de les dones. Aquest llibre explica la història de Firdaus, una història de rebel·lió contra una societat fundada en mentides, hipocresia, brutalitat i opressió.

Querida Ijeawele de Chimamanda Ngozi Adichie  (Literatura Random House i Fanbooks)

Como anuncia el subtítulo, la autora de “Todos deberíamos ser feministas” propone quince sugerencias para transmitir a los hijos, aunque es un manifiesto que todos podemos leer y con el que todos podemos reflexionar, puesto que defiende que el feminismo empieza en la educación.

Cautivos y desarmados de Francesc Grau Viader (Club Editor)

Una crónica de primera mano sobre las vivencias de unos jóvenes de la Quinta del Biberón en los campos de concentración franquistas, situada después de la Batalla del Ebro y escrita de forma novelada.

Siroco de Sabrina Ghayour (Salamandra)

La xef britànica fusiona la cuina actual amb la dels seus avis de l’Iran per crear uns plats plens d’espècies, sabor i colors atrevits. Després de les receptes tradicionals que trobem en el seu anterior llibre “Persiana” (Salamandra), a “Siroco” Ghayour ens ofereix noves receptes amb ingredients que podem trobar en qualsevol mercat i atrevir-nos a cuinar a casa nostra aquests plats plens d’exòtics sabors.

La belleza de Roger Scruton (Elba)

Què és la bellesa? Una cosa que ara considerem bella, sempre s’ha considerat així? Es considerarà bella en un temps? El filòsof Roger Scruton es pregunta en aquest assaig sobre la bellesa en l’art, però també sobre quin concepte en tenim i com aquesta s’escola en la nostra vida quotidiana, perquè la bellesa mai ens pot deixar indiferents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s