El Drac: el Rei de la Casa d’abril 2017

Per explicar la llegenda de sant Jordi ben explicada necessitem una princesa en perill, un cavaller ben valent, una rosa vermella i preciosa i un drac molt dolent i que tregui unes grans flames de foc per la boca… El nostre personatge preferit de la llegenda és el Drac i per això l’hem convertit en el Rei de la Casa del mes d’abril!

Explica la llegenda de sant Jordi que un drac tenia atemorida la vila de Montblanc, cada dia els vilatans havien de donar una persona al drac perquè se la mengés i així tenir-lo satisfet. Un dia la sort va triar que la següent persona que s’havia de donar al drac per sopar fos la filla del rei. La jove princesa ja anava cap a la cova del drac quan es va trobar al cavaller Jordi pel camí. Ella tota espantada li va demanar que marxés abans que arribés el temible drac, però el cavaller va decidir quedar-se, enfrontar-se al drac i salvar a la princesa i al poble sencer. Va ser una lluita terrible la que van mantenir sant Jordi i el drac, fins que el cavaller va acabar amb el monstre: de la sang vermella del drac finalment va brollar una rosa que el cavaller va regalar a la princesa. Ara cada 23 d’abril, dia de sant Jordi, es regalen roses i llibres per celebrar aquesta llegenda.

"La llegenda de sant Jordi i el Drac" d'editorial Beascoa

“La llegenda de sant Jordi i el Drac” d’editorial Beascoa

Però els temps canvien i encara que segueixen havent-hi dracs temibles que es cruspeixen princeses, ovelles i tot el que trobin pel camí, també hi ha dracs que són ben diferents:

El protagonista del conte “El cocodril a qui no li agradava l’aigua” neix en una família de cocodrils, tots els seus germans aprenen ben aviat a nedar, però al nostre protagonista no li fa gens de gràcia… Un dia aquest “cocodril” tan especial esternuda molt fort i vet aquí que li surt una flama de foc per la boca!

EL COCODRIL AL QUI NO LI AGRADAVA L'AIGUA_coedicion_CUBIERTA.ind

“El cocodril a qui no li agradava l’aigua” d’editorial Picarona

Un drac molt despistat” explica el dia a dia d’un drac que és una mica desastre… no es pot ser dolent sent tant despistat! Fins i tot per anar al supermercat a buscar alguna cosa per dinar es converteix en una aventura d’allò més divertida.

"Un drac molt despistat" d'editorial Cruïlla

“Un drac molt despistat” d’editorial Cruïlla

Si hi ha un drac gairebé tan famós com el drac de sant Jordi, aquest és el Coco. A aquest petit drac sempre li passen les aventures més curioses i allà on va fa nous amics: la porc espí Matilde, el monstre marí Amadeu, el mag Barbeta de Cabra, la bruixa Rubina i molts més amics de la jungla, el desert, el far west i fins i tot l’espai!

"El petit drac Coco fa la volta al món" d'editorial La Galera

“El petit drac Coco fa la volta al món” d’editorial La Galera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s