Bake is simple: fem croissants a casa amb les receptes d’Oriol Balaguer

A gairebé tothom li agraden els pastissos, els xuixos i els croissants, però molts ens pensem que seríem incapaços de fer-ne un a casa amb les nostres mans que fos tan bo com el que comprem… Ara que ens ha arribat el llibre “Bake it simple” podem provar de fer de pastissers amb els secrets d’Oriol Balaguer.

"Bake it simple" d'Oriol Balaguer, editat per Planeta Gastro

“Bake it simple” d’Oriol Balaguer, editat per Planeta Gastro

Balaguer, que es va formar al Foix de Sarrià i a la cuina d’ elBulli, fa molts anys que recull premis per la seva feina com a pastisser (l’any 2001 va guanyar les millors postres del món, el 2008 va ser considerant com el millor pastisser-reboster d’Espanya i el 2014 el seu croissant artesà de mantega va guanyar el guardó com el millor de tot el país) i en aquest llibre posa a l’abast de tots els lectors les seves receptes i tècniques. A més de les pastisseries que duen el seu nom a Barcelona i Madrid, Oriol Balaguer també té xocolata i gelats propis i una escola de pastisseria.

Oriol Balaguer en una escena del documental "Obsession"

Oriol Balaguer en una escena del documental “Obsession”

“Bake it simple” comença amb un pròleg de l’actor Juan Echanove que no s’amaga de llepar-se els dits amb els croissants de Balaguer. Echanove ens explica que dins la pastisseria tots tornem a ser una mica nens, tant els cuiners que juguen amb la massa com si fos plastilina, com els clients que amb les aromes i els sabors de les napolitanes, les palmeres… recorden els de quan eren petits.

En la primera part del llibre s’expliquen les tècniques i els trucs per posar-nos a cuinar. Per exemple, què faries si muntes la nata una mica massa? Doncs ben senzill, la bulls i l’aboques sobre la mateixa quantitat de xocolata negra i ja tens una trufa deliciosa!

Abans d’arribar a les receptes, també trobarem una llista amb els ingredients més utilitzats per fer els pastissos i galetes i que són uns ingredients tan habituals a la cuina de casa com llet o farina, i uns quants utensilis de pastisser i la seva utilitat en pastisseria.

bake it simple croissant

Els croissants artesans de mantega de Balaguer van ser considerats els millors d’Espanya l’any 2014

I a continuació trobem les receptes, dividides en pastissos, galetes, especialitats com els bunyols de l’Empordà, masses (des de la del famós croissant fins a la de diferents tipus de pa), postres i bombons, acompanyades de les fotografies dels plats de Joan Pujol-Creus, unes imatges que t’obra la gana de tan bona pinta que fan. Per fer les receptes més senzilles, tant els ingredients com la preparació estan dividits quan fa falta per capes de les postres i estan explicades pas a pas en alguns casos fins i tot amb les fotografies d’aquests passos. Com a cirereta del pastís, en cada recepta i al final del llibre hi trobem unes pàgines amb ratlles perquè cada cuiner pugui apuntar els seus trucs i variants que han sortit bé.

Així que ja no trobareu cap excusa per no intentar fer un pastís o unes galetes casolanes, i si no queden prou bones… sempre podeu anar a buscar un croissant a la seva pastisseria a la plaça sant Gregori Taumaturg.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s