Editorial Salamandra: febrer del 2017

L’Hoste del mes de febrer és Salamandra, una editorial que amb un catàleg de vertigen no ha parat de créixer i oferir-nos títols i autors que estan instal·lats en el nostre imaginari de lectors.salamandra

Per començar la història des del començament ens hem de remuntar al 1989 amb l’obertura d’Emecé a Barcelona que, com a filial de l’argentina, ve amb un catàleg amb autors com Borges, Camus, Kafka o Faulkner.

El 1992 l’editorial creix sota la direcció de Pedro del Carril i de Sigrid Krauss, fins que l’any 2000 Emecé es ven al Grupo Planeta i els dos editors adquireixen la totalitat de la part d’Espanya i passen a denominar-se Salamandra.

sigrid

Sigrid Krauss

Incorporen autors tan importants com Márai, Sijie o Némirovsky i protagonitzen campanades editorials amb ressò a tot el sector del llibre amb encerts tan grans com el títol “El niño con el pijama de rayas” o la sèrie de Harry Potter.

I els acompanya “El petit príncep” que, com ells, no para de créixer mai.

Amb la creació dels diferents segells: Black, Català, Graphic, Fun&Food i Blue han anat ampliant el seu públic lector, entrant a noves cases i arribant a més gent.

Es fa difícil fer una tria de títols, així és que us deixem una recomanació especial d’un autor, que pot haver passat desapercebut i a nosaltres ens agrada, amb la seva obra prima.

si-nadie

L’estrena del jove autor Jon McGregor no podia portar un títol més bonic:

“Si nadie habla de las cosas que importan”.

En un carrer d’una ciutat anglesa el darrer diumenge d’un estiu, tot sembla transcórrer normalment fins que hi ha un terrible accident.

Tres anys després, una jove recorda el que va passar aquell dia. I és que les coses importants, aquelles de les que ningú en parla, tenen pes en el seu present tal com van marcar el seu passat.

Una novel·la amb tensió i suspens fins a la darrera pàgina.

Del mateix autor venen després “Tantas maneras de empezar” i “Ni siquiera los perros”.

No hi ha excuses. Llegiu Salamandra. Llegiu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s