Editorial Impedimenta: desembre de 2016

Hemos invitado a la editorial Impedimenta a ser nuestra Huésped de este mes de diciembre porque queríamos que volvieran a casa por Navidad. Impedimenta nos ha acompañado, animado incondicionalmente y ayudado desde antes del principio, cuando Casa Usher solo era una idea, cuatro fotos de un local destrozado, y ¡ni tan siquiera tenia nombre!

Estrenamos nuestra agenda de actos con su libro “Oso” a los 21 días de abrir las puertas de la librería, el 16 de abril de 2015, y después hemos tenido en nuestro club de lectura su “Querido Diego, te abraza Quiela” y a los pequeños jugando a superhéroes con su “Tipos duros”.

Sus libros están en nuestras estanterías porque son buenas historias y así hacen nuestro trabajo de librero mucho más fácil…

Decimos que vuelven a casa por Navidad pero la verdad es que han estado siempre.

L’editorial Impedimenta neix l’any 2008 amb l’editor Enrique Redel al capdavant del projecte. Amb la intenció de portar a les llibreries obres de la millor literatura clàssica i moderna, els lectors hem redescoberts en les seves edicions autors canònics (com Henry James, Stanislaw Lem o Iris Murdoch) i hem conegut veus modernes que esdevindran clàssics ben aviat (com Mircea Cartarescu, etern candidat al premi Nobel).

botchanMalgrat que els autors del seu catàleg són principalment occidentals, és amb un clàssic japonès que l’any 2008 guanya el premi Llibreter de Catalunya, amb la novel·la satírica “Botchan” de Natsume Soseki: un estudiant viatja a l’illa de Shikoku a fer de professor pensant que viurà com un rei a costa dels illencs, però es troba amb una galeria de personatges extravagants que li faran la vida impossible.

El mateix 2008, l’editorial també guanya el premi a la millor labor editorial juntament amb els altres editors que formen el grup Contexto.

viatgeA més de la col·lecció de narrativa, Impedimenta ha apostat pels llibres de còmic en la col·lecció El chico amarillo i els àlbums il·lustrats sota el nom de La petita Impedimenta. Aquest atreviment ha estat recompensat altre cop amb el premi Llibreter d’àlbum il·lustrat d’enguany per “El viatge” de Francesca Sanna: la història d’una família que ha de fugir del seu país, assolat per la guerra, i buscar refugi en un altre lloc.

Top 5 d’autores british d’Impedimenta:

sioux5.- “Los sioux” d’Irene Handl : Vincent Castleton es casa amb Mimí Benoir i entra a formar part de la seva família, que s’anomenen a si mateixos com els Sioux. Cada membre que ens presenten és més extravagant i snob que l’anterior. Amb uns diàlegs punxants com pocs, l’autora ens presenta una galeria de personatges amb els pitjors trets de l’aristocràcia britànica.

4.- “La muerte del corazón” d’Elizabeth Bowen: La jove Portia muerte del corazónQuayne s’ha de traslladar després de la mort de la seva mare amb el seu mig germà i la dona d’aquest. S’obre davant dels seus ulls un món d’ostentació, frivolitat i luxe, en el que viuen els seus parents i on coneixerà al jove Eddie, producte d’aquest nou món.

la librería3.- “La librería” de Penelope Fitzgerald: El petit poble de Suffolk està a punt de viure una revolució: obre les portes una llibreria. Aquest fet provoca un terrabastall en la comunitat, que es torna insostenible quan apareix la primera edició de “Lolita” de Nabokov. Isabel Coixet està dirigint la versió cinematoràfica d’aquesta novel·la i és el llibre que hem triat pel nostre club de lectura del mes de desembre!

2.-“Las señoritas de escasos medios” de Muriel Sparks: Amb unseñoritas de escasos medios Londres encara sota les conseqüències de la Segona Guerra Mundial de fons, la novel·la relata la vida despreocupada d’un grup de noies en una residència per a senyoretes solteres a la gran ciutat. Una història coral, on cada noia viu la situació a la seva pròpia manera, però totes elles comparteixen  el to d’humor, la recerca de l’amor i la voluntat de supervivència.

filla de Robert Poste1.- “La filla de Robert Poste” d’Stella Gibbons: El pare de Flora Post mor i la seva filla se’n va a viure amb els Starkadder, els parents més propers que encara li queden i que habiten la granja de Cold Comfort Farmr. Com s’ho farà la senyoreta Poste per mantenir la seva flegma britànica al camp? Està preparada per aquesta aventura? O potser és el camp que no està preparat per a ella…

Bonus track.- “Las novelas tontas de ciertas damas novelistas” de tontas damas novelistasGeorge Eliot: Un petit assaig que critica aquelles novel·les protagonitzades per les heroïnes més fleumes de la literatura britànica i plenes a vessar de tòpics. Escrit amb humor i amb intenció de destruir les llistes de més venuts de les seva època, a aquest llibret encara no li ha arribat la seva data de caducitat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s