La confessió de la lleona / La confesión de la leona

confessio-lleonaEn un petit llogaret de Moçambic, els lleons tenen atemorits a tots els habitants perquè des de fa un temps assassines a les dones de la tribu. Un caçador arriba amb la missió d’acabar amb aquesta amenaça. A través del seu diari i dels d’una noia del poblat, coneixem la vida i les creences dels habitants i la situació de la dona a l’Àfrica.

Les protagonistes de la novel·la són les dones, Mia Couto denúncia l’opressió que pateixen i el paper que juguen en la societat. L’autor troba una manera amb la que elles es puguin rebel·lar, immolant-se per reclamar justícia i per acabar amb el silenci, la misèria i el captoveri que imposa una societat patriarcal i estructuralment violenta contra les dones fins al punt de negar-les com a persones.

Els diaris de Mariamar i el caçador Baler s’alternen durantla-confesion-de-la-leona la novel·la. Les dues veus aconsegueixen mesclar d’una manera versemblant allò imaginat amb la realitat, allò possible amb allò impossible, la vida amb la mort… Encara que el que expliquen els diaris és el moment actual, els narradors tornen contínuament a fets del passat, com si el present només es pogués entendre com una conseqüència del que ja ha passat. Sempre sentim que sobrevola una premonició de que les coses no poden acabar bé.

En aquest club de lectura (que vam fer el 20 de juny de 2015) ens va acompanyar l’editor d’edicions del Periscopi que ha publicat la versió en català, Aniol Rafel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s