La mort del pare / La muerte del padre

“La mort del pare” és la tercera novel·la de Karl Ove Knausgård i la primera del seu projecte literari La meva lluita format per 6 novel·les. De moment les editorials Anagrama i l’Altra n’han publicat, en castellà i català respectivament, les quatre primeres: “La mort del pare”, “Un home enamorat”, “L’illa de la infantesa” i “Ballant en la foscor”.

karl ove knausgård, karl ove knausgaard, location: jølster / jolster, norway. Jølster is his mother`s hometown, located in the west of norway. Picture taken 15.July.2010 by Andreas Nygjerd

karl ove knausgård, karl ove knausgaard, location: jølster / jolster, norway. Jølster is his mother`s hometown, located in the west of norway. Picture taken 15.July.2010 by Andreas Nygjerd

En el primer dels volums, sense planificar-ho i arran de la mort del seu pare, l’autor comença a plasmar la seva vida pensant que d’aquesta manera, escrivint-la, li pot donar un gran sentit a tot. Així ens parla d’aspectes vitals com la mort, l’amor, la família, l’adolescència, el fet d’escriure i l’univers cultural que l’envolta. Perquè la vida, en ser explicada, pot deixar de ser vida i transformar-se en literatura.

El 14 de desembre de 2015, en la sessió d’aquest club amb l’Eugènia Broggi, editoria de l’Altra, i Marc García, d’editorial Anagrama, vam començar parlant del primer dels llibres però vam acabar parlant de tot el que Karl Ove Knausgård ha escrit fins el moment i que nosaltres hem pogut llegir.

club-karl-ove

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s