Alguien / Algú

alguAlguien / Algú” és la història d’una noia que viu a Brooklyn, Nova York, durant gran part del segle XX (dels anys 30 fins a principis dels 90) explicada per ella mateixa cronològicament desordenada. Marie presenta la seva vida com una col·lecció de postals on recorda els detalls, fets quotidians, moments tràgics… que defineixen la dona que acaba sent. La protagonista fa salts en el temps, però en cap moment desvela res al lector, perquè sobretot parla de moments petits que han marcat la seva història personal.

Tot un ventall de personatges diferents es despleguen en lalguienes pàgines de la novel·la, construint el petit escenari on Marie viu: mai s’allunya del petit cercle que és la família i el barri. De tota la coral de personatges que apareixen, tenen un paper molt important les dones, representant el pilar de la família i la societat, la força i la complexitat humana, per contrarestar els homes amb qui la protagonista conviu que tenen uns rols molt marcats i arquetípics.

En aquest club del 23 de novembre de 2015 ens van acompanyar Valeria Bergalli, editora de l’edició catalana a Minúscula, i Luis Solano, editor de l’edició en castellà a Libros del Asteroide.

club-alguien-2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s