Taller per entendre el vi en 2 sessions

Molts som els que ens agrada el vi i els que tenim la inquietud d’aprendre el mètode adequat per saber-ne més, i amb aquesta motivació ens vam presentar al primer dels dos tallers que imparteix l’Oriol P. Tudela de Vins del Sud al pati de Casa Usher.

Però en contraposició a aquesta idea, l’Oriol va defensar la tesi de què no hi ha un mètode comú per entendre el vi, sinó que cada mestre en té el seu. Agafant distància de la visió que en té el sommelier, l’Oriol parla des de la perspectiva del productor, d’aquell que està al peu del canó i sap el que fa, tocant raïm i seguint-ne l’evolució des de l’inici fins al final. Per tant, lluny d’oferir-nos un mètode basat en uns passos que s’han de seguir estrictament, ens va proposar un joc conceptual a través del qual cada assistent intentava reconèixer mitjançant adjectius, qualitats del vi a fi de tenir una primera noció per anar fent-nos a poc a poc una base sobre la qual poder treballar.

vi oriol 4

Vam escollir entre un munt d’adjectius aquells que creiem que corresponien a un bon vi i també aquells que ens agraden en la nostra vida diària, alhora que tastàvem quatre infusions amb gustos molt diferents a fi de veure’n les diferències i afinar les nostres papil·les gustatives. Abans de tastar el vi, vam reflexionar sobre què li demanem al vi, tenint en compte els caràcters subjectiu i objectiu de la qüestió. Partint de la idea de que li demanem que ens resulti agradable i bo, vam preguntar-nos sobre la seva compatibilitat, tenint en compte el caràcter i la circumstància com a elements definidors del vi. Finalment, vam poder tastar tres vins, un negre denominació d’origen Empordà “S’Alqueria” (Cadaqués, 2006), que el vam contraposar amb el “Qua” Montsant per veure’n les diferències, un vi blanc “Sine” Terra Alta i un suau “Encants i Troballes” exemple d’un rosat genuí.

IMG_20160622_120145

Vam passar una estona molt amena, on vam aprendre moltes coses, mitjançant el joc i la interacció entre tots nosaltres, gaudint de tot allò que ens ofereix el vi maridat amb el didàctic discurs que ens va brindar l’Oriol. En acabar ens vam citar pel segon taller del dia 19 de juliol on haurem de rematar la feina!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s